Alecu Florin Diaconu

Alecu Florin Diaconu

PRIM-VICEPREȘEDINTE

Economist
Navigator principal instructor supervizor Romatsa

M-am născut în orașul Ineu din judetul Arad. Copilăria mi-am petrecut-o în Arad, unde am făcut primii ani de școala și Liceul de matematică – fizică Miron Constantinescu (numit astăzi Liceul Elena Ghiba Birta). Am absolvit, în anul 1996, Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Științe Economice din București, iar din 2015 sunt doctor în Științe politice, al SNSPA București, Facultatea de Integrare Europeană.

Fiind atras de aviație, am devenit Controlor de trafic aerian, în cadrul RA ROMATSA, o profesie deosebit de frumoasă și solicitantă, care implică o mare responsabilitate. Am parcurs toate etapele profesionale până la cea de Navigator Principal Instructor – Supervizor, implicându-mă totodată și în activitățile de reprezentare profesională și sindicală.

Începând cu anul 1996, am făcut parte dintr-un partid, cu profil național, țărănesc, de orientare creștin – democrată, în care am crezut cu toată tăria, dar care, în prezent, a dispărut aproape complet de pe scena politică românească. L-am reprezentat în 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, ocupând locul al treilea pe lista de candidați. De asemenea, în aceeași structură politică am ocupat, pentru câțiva ani, funcția de Președinte al Organizației București.

Consider că avem datoria să trezim la viață doctrina și principiile național-țărăniste, pentru a continua tradiția unui partid care a înfăptuit Marea Unire și a hotărât aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană. De­-a lungul ultimilor o sută și ceva de ani, ideile național-țărăniste, au parcurs mai multe etape. Partidul condus de Iuliu Maniu și Ion Mihalache, a reprezentat un prim moment istoric, în perioada interbelică. A urmat etapa în care Corneliu Coposu a readus partidul în prim planul politicii românești, îmbogățindu-i doctrina cu elemente creștin-democrate, într-un nou moment istoric, după Revoluția din 1989. Acum este momentul unui nou început. Am fondat Alianța Național Țărănistă, cu menirea de a continua crezul politic al înaintașilor noștri, într-o formă modernă și actualizată, care să răspundă nevoilor și aspirațiilor societății în care trăim. Este nevoie din nou de partidul nostru în lupta pentru DEMOCRAȚIE și pentru VALORILE EUROPENE.

Skip to content