Comunicat privind pandemia provocată de Coronavirus


Suntem convinși că toți cetățenii din România, alături de cei din lumea întreagă, sunt la curent cu evoluțiile de ultimă oră privitoare la declanșarea, extinderea și radicalizarea epidemiei de viroză respiratorie de tip Covid19.

Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial escaladarea situației de criză de la statutul de epidemie la cel de pandemie, iar directorul general al organizației, Tedros Ghebreyesus, a făcut un apel răsunător la unitatea globală: „Trebuie să avem grijă unii de alții, pentru că trecem împreună prin aceasta”.

Această pandemie reprezintă o provocare extrem de dificilă, amenințând atât sănătatea cât și prosperitatea economică a națiunii, care trebuie să fie tratată cu măsuri riguroase, coerente și responsabile. Organizarea și coordonarea în mod eficient a decidenților politici și a instituțiilor statului sunt astăzi, mai mult ca oricând, necesități indiscutabile și non-negociabile.

În special, se impune ca acțiunea Guvernului să urmărească asigurarea continuității vieții sociale și economice a națiunii și să sprijine rezistența comunității naționale în aceste momente grele, care riscă să se prelungească pe termen nedeterminat.

Considerăm că abordarea Guvernului României din ultimele săptămâni a fost una dezamăgitoare, minimizând problemele puse de criza coronavirusului, axându-se pe tematici politicianiste și pe mașinațiuni electorale care nu au făcut decât să accentueze criza cu care ne confruntăm.

Credem că este momentul să ne concentrăm cu atenție maximă și eficiență sporită asupra gestionării situației dificile în care ne găsim, să urmăm modelele pozitive de luptă împotriva coronavirusului luate de statele care se confruntă cu această problemă și să lăsăm deoparte calculele politicianiste pentru a depăși împreună acest impas. Trebuie într-adevăr să avem grijă unii de alții.

Trebuie să fim concentrați. Trebuie să fim eficienți. Trebuie să fim responsabili.

Radu Ghidău
Președinte al
Alianței Național Țărăniste

Skip to content