Dragoș Corvin Oncescu

Dragoș Corvin Oncescu

VICEPREȘEDINTE

Inginer

M-am născut în București, unde după gimnaziu, în perioada 1978-1981, am urmat studiile liceale, la Liceul Nicolae Bălcescu (Sf. Sava ). În anul 1985, am absolvit Facultatea de Electromecanică Navală, din cadrul Institutului de Marina Mircea cel Bătrân din Constanța, după care am lucrat ca ofițer maritim mecanic, pe nave comerciale. M-am specializat în administrație publică deținând un masterat în administrație, urmând și cursuri de administrație la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie, iar în anul 2000, am absolvit Colegiul National de Apărare.

Am condus Organizația de tineret a țărăniștilor, fiind între 1995-1998, Președintele acesteia și timp de un an Vicepreședinte al Tineretului European Conservator. Am fost ales consilier local în Consiliul Local al Sectorului 6 București, iar mai apoi până în anul 2000 am fost consilier municipal, în Consiliul General al Municipiului București. În prezent lucrez în cadrul administrației publice locale, din București.

Împreună cu vechea echipă a Organizației de tineret, am decis că trebuie readuse în prim planul vieții politice românești, ideile pentru care au luptat înaintașii noștri: morala creștină, statul de drept, monarhia constituționala, dreptul de proprietate, patriotismul luminat și subsidiaritatea. Cred că Alianța Național Țărănistă este structura capabilă să ducă mai departe mesajul unei Românii întregite și profund europene.

Skip to content