Guvernul și PNL au uitat de inundații


 

Guvernul și Partidul Național Liberal, în loc să fie preocupați de dezastrul provocat de inundații, sunt preocupați de desfășurarea alegerilor locale, respectiv de conservarea, ori mai corect salvarea privilegiilor, la nivel local! Mai multe județe din România, se află sub cod roșu de inundații, fiind amenințate nu doar gospodăriile a mii de români, culturi agricole, animale, ci chiar viețile oamenilor, dar Guvernul României, în ședința sa din data de 25.06.2020, nu a luat nici măcar în discuție această situație, ce să mai vorbim de măsuri. Guvernul speră că prin inacțiuni și tăcere, o să rezolve inundațiile.

Guvernul și Partidul Național Liberal au uitat, că guvernarea se face în interesul românilor, iar românii sunt afectați nu doar de pandemia COVID 19, ci și de inundații, care în scurt timp vor deveni catastrofale. Încă din 21.06.2020, Ministerul Apelor și Pădurilor a emis avertizări hidrologice, dar se pare că nici un ministru nu a aflat de ele și cu atât mai puțin ministrul de specialitate, ori Primul Ministru. Un Guvern responsabil și competent, trebuie să fie capabil să guverneze România și nu să fie copleșit de criza COVID 19, uitând complet că chiar și în timp de criza sanitară pandemică există și alte sectoare de activitate care necesită atenția și preocuparea guvernului, nu doar achiziția de măști de protecție și alte materiale sanitare, la prețuri ultra umflate.

Solicităm Guvernului României și Partidului Național Liberal, să fie preocupat de cerințele și urgențele țării și nu de salvarea propriilor scaune, ori de desfășurarea campaniei electorale. Solicităm ca Guvernul să gestioneze criza inundațiilor în mod corespunzător, să aloce de urgență, în ședință specială, fonduri din fondul de rezervă și pentru inundații și pentru cetățenii afectați de viituri, nu doar pentru COVID 19.

Guvernul nu trebuie să fie în campanie electorală, ci trebuie să conducă țara!

Radu Ghidău
Președinte al Alianței Național Țărăniste

Skip to content