Pentru normalitate, pentru o Românie sigură, integră și demnă


 

“Trăim în noi durerea Nației, așa cum trăim durerea propriei noastre ființe și propriei noastre familii. Cine nu simte această durere, nu poate nici să se bucure de bucuriile Națiunii sale”.

Acestea sunt cuvintele lui Ion Mihalache, creatorul Partidului Național Țărănesc, o personalitate marcantă a vieții politice românești din prima jumătate a secolului trecut, un reper de raționalitate și de clarviziune într-o perioadă tulbure pentru țara noastră, care a contribuit la împlinirea Marii Unirii și la așezarea României în rândul națiunilor demne și respectate în lume.

Cuvintele lui Ion Mihalache rezonează astăzi, mai puternic ca niciodată, la o sută de ani de la Marea Unire și treizeci de ani de la Revoluția din 1989. Cu siguranță, nu ne putem aminti în mod direct cum arăta țara noastră acum un veac, însă ne este foarte clară în minte imaginea României ultimilor treizeci de ani, o perioadă lipsită, din fericire, de conflicte armate, dar măcinată de instabilitate, de lipsa unor repere clare și, mai ales, de lipsa unui proiect tangibil de dezvoltare durabilă.

Viața unei națiuni se trăiește, într-adevăr, la scară istorică. Evoluțiile societale, dezvoltarea economică, transformările politice, schimbările de mentalitate se desfășoară punctual, treptat, pe termen lung și foarte lung. Totuși, cei mai mulți dintre noi sunt interesați de cotidianul tangibil, imediat, care poartă sens pentru noi, pentru părinții noștri, pentru copiii noștri. Pentru ei, pentru noi, ne dorim mai mult, acum.

Ne dorim mai mult decât am putut dobândi după treizeci de ani de guvernări social-democrate aberante (cu scurte excepții notabile). Ne dorim mai mult decât am fost făcuți să credem că merităm. Ne dorim să ieșim, în fine, dintr-o tranziție epuizantă și alienantă. Ne dorim să trăim într-o țară sigură, integră și demnă. Ne dorim să ne bucurăm de bucuriile națiunii noastre. Ne dorim normalitatea.

Pentru Alianța Național Țărănistă, starea de normalitate în România înseamnă în mod concret:
– stabilitate financiară;
– eliminarea corupției;
– predictibilitate.

Atingerea acestor obiective, în cât mai scurt timp, este prioritatea Alianței Național Țărăniste.

Astfel, din perspectiva ultimilor ani, putem afirma că singurul factor de stabilitate al democrației românești a fost și rămâne președintele Klaus Iohannis, cel care ne cheamă la urne pe 24 noiembrie pentru a obține un al doilea mandat în fruntea statului. Credem că profilul său politic, valorile și perspectivele sale constituie tot atâtea argumente importante în vederea consolidării unei necesare stări de normalitate în România. Credem că nu există altă opțiune dacă dorim să ne bucurăm, împreună, de bucuriile Națiunii noastre.

Susținem soluția cea mai bună pentru România, Klaus Iohannis președinte!

Susținem Normalitatea!

Skip to content