Radu Ghidău

Radu Ghidău

PREȘEDINTE

Avocat

Sunt născut în Arad, unde am urmat studiile liceale, la Liceul Teoretic Elena Ghiba Birta (1991), iar mai apoi cursurile Facultății de drept, din cadrul Universității Vasile Goldiș, din Arad (1995). Am susținut licența în drept la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca. După finalizarea studiilor, am fost admis în 1996, în Baroul Arad și am ocupat funcția de preparator universitar, al Profesorului Dr. docent Vladimir Hanga, la Catedra de Drept privat a Facultății de drept (specialitatea Drept privat român), din cadrul Universității Vasile Goldiș. La alegerile din 1996, am fost ales deputat de Arad, reprezentând național-țărăniștii în Camera Deputaților, unde am fost membru al Comisiei de Apărare și Președinte al Comisei de Regulament a Camerei Deputaților.

Am absolvit mai multe cursuri de specializare postuniversitară, la Open University – Management competitiv (1995-1996), Harvard University, John F. Kennedy School of Government, Boston US – “International Leadership and Economic Development” (1998), iar în 2005, am absolvit cursurile doctorale, la Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj Napoca.

Din 2003, am revenit la catedră, la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, unde până în 2013 am ocupat poziția de lector universitar, iar din 2005, am revenit în avocatură, fiind în prezent coordonatorul societății de avocatură Ghidău&Asociații, din București.

În 2019, am decis că este necesar ca pe scena politică românească să fie promovate ideile care au stat la baza constituirii României Mari, idei readuse pe scena politică postdecembristă de către Corneliu Coposu. Împreună cu câțiva prieteni, am fondat Alianța Național Țărănistă, ca o structură politică de dreapta, întemeiată pe valorile naționale, și care vine să umple un gol pe scena politică românească.

Skip to content